Laden Evenementen

Op woensdag 22 juni 2022 om 14:00 start de Zomerbijeenkomst van de NVBW. Voorafgaand aan onderstaande masterclass is de ledenvergadering. Aansluitend is, terug van weggeweest, de NVBW Zomerbarbecue. De afgelopen jaren kon deze natuurlijk helaas niet doorgaan, dus we kijken ernaar uit om deze traditie weer voort te zetten.

Masterclass ‘Besturen in het oog van een orkaan’

In een serie van drie masterclasses met als overkoepelend thema ‘fit for the job’ staan we dit jaar stil bij hoe je als bestuurder positie hebt én houdt in een veranderend en complex krachtenveld. In deze tweede masterclass gaan we in op de positie als bestuurder in het oog van de maatschappelijke woon-orkaan. De bestuurder is eindverantwoordelijk voor de strategie, communicatie en uitvoering van de organisatie. Stakeholders, bewoners, toezichthouders maar ook de media hebben verschillende verwachtingen en opvattingen. In deze ‘storm’ staande houden, genuanceerd blijven en het goede doen kan een uitdaging zijn. Hoe blijf je in balans onder hoge druk en tegelijkertijd lenig in het maatschappelijk krachtenveld? Deze woensdagmiddag verdiepen we ons in het handelingsrepertoire van de bestuurder in het oog van de orkaan.

Paul ’t Hart, hoogleraar bestuurskunde (UU en NSOB) en specialist crisismanagement, is één van de sprekers tijdens de masterclass. Hij heeft onderzoek gedaan naar leiderschap, crisismanagement, besluitvorming, groepsprocessen, succes en falen en verantwoordingsprocessen in het openbaar bestuur.

Aanmelden

Via deze link kunt u zich aanmelden.