Laden Evenementen

Den Haag, van Zand en Veen, van Hagenaars en Hagenezen
De tweedaagse 2021 in Den Haag staat in het teken van leefbaarheid. Uit het vorig jaar verschenen rapport ‘Veerkracht in het corporatiebezit’ volgen geen nieuwe conclusies. Corporatiebestuurders zijn reeds bekend met de voorbeelden die de tegenstellingen in Nederland illustreren. We willen het thema deze dagen inhoud geven met vragen als: Hoe creëren we een krachtige en brede alliantie in de samenwerking om deze landelijke en lokale tweedeling tegen te gaan? En in hoeverre heeft een ander perspectief invloed op mijn bestuurlijk handelen?

Tweedaagse
Zoals gebruikelijk zijn de Haagse corporaties onze gids in de Hofstad. We gaan op bezoek bij relevante en inspirerende projecten. Maar Den Haag is ook de plek waar belangrijke beleidslijnen en voorwaarden voor de ontwikkeling van wijken worden gecreëerd, dus zal er ook aandacht voor de politiek zijn.
Na ruim een jaar van vooral digitale bijeenkomsten is er uiteraard voldoende tijd om elkaar te ontmoeten en met elkaar het gesprek aan te gaan.

Programma
In samenwerking met de Haagse corporaties hebben we een (voorlopig) programma samengesteld.

Op donderdag worden we ontvangen door Karin Verdooren, voorzitter van de NVBW, Ria Koppen, bestuurder bij Haag Wonen en Gijsbert van Herk, bestuurder bij Staedion. Ook zal Martijn Balster, wethouder Wonen, Wijken en Welzijn, ons vertellen over zijn werk in de Hofstad. We gaan met elkaar de wijken in om te zien hoe corporaties en hun partners werken aan een ongedeelde stad.

De donderdag wordt afgesloten met een borrel en een diner, waarbij veel tijd is om elkaar weer écht te ontmoeten.

Op vrijdag zullen we in Madurodam aandacht hebben voor de lokale en nationale bestuurlijke context in relatie tot leefbaarheid. Renske Keur zal als dagvoorzitter ons leiden door het programma. Lokale corporaties en hun stakeholders schuiven aan vanuit de ‘Haagse Tafel’, waarbij ze vertellen over hoe zij gezamenlijk de opgaven in de stad aanpakken. Op deze tweede dag geeft Jeroen Frissen (rapport ‘Veerkracht in het corporatiebezit’ en betrokken bij de Veerkrachtkaarten) toelichting op zijn onderzoek. Ook gaan we met Tweede Kamerleden in debat over wat er nationaal moet gebeuren om tweedeling aan te pakken. De bijeenkomst wordt cultureel afgesloten door Sjaak Bral, Haagse cabaretier, columnist en schrijver.

Vervolgens kunt u nog een bezoek brengen aan Madurodam.

Klik hier voor het uitgebreidere (voorlopige) programma.

Aanmelden
Dat kan via deze link.